19 Nisan 2012 Perşembe

PROFİTEROL



MALZEMELER:

(puflar için)

  • 1 bardak un 
  • 1 bardak su
  • 2 yumurta
  • 100 gr margarin
(kreması için)

  • 2 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • üzerine 1 paket çikolata sosu
YAPILIŞI:

Bir tencerenin içerisinde margarini eritip üzerine suyu boşaltıloruz. ardından unu boşaltıp top halinde tencereden ayrılana kadar karıştırarak pişiriyoruz. ardından ocaktan alıp soğutuyoruz. soğumaya yakın yumurtalarımızı kırarak eski haline gelene kadar yoğuruyoruz. sakın sıcakken kırmayın yoksa yumurtalar pişer. yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla yarım ceviz büyüklüğünde diziyoruz. 200 dercede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz. bu arada tencereye 2 bardak sütü boşaltıp ardından sırasıyla un, nişasta ve vanilini ekliyoruz. krema kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. sonra soğumaya bırakıyoruz. puflarımızı pişerken hiç açmıyoruz. puflar piştikten sonra bıçak ile ortalarından kesiyoruz ve kremamızı kaşık yardımıyla aralarına dolduruyoruz. üzerlerine çikolata sosu dökerek soğumaya bırakıyoruz. profiterollerimiz servise hazır.

AFİYETOLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder