19 Nisan 2012 Perşembe

MEYVELİ PASTA





MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • çeşitli renklerde şeker hamurları
  • 100 gr çilek
  • 2 adet muz
  • 3 paket krem şanti
  • süt

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. içerisine un yap ve suyu katıp çırpmayı sürdürüyoruz. son olarakda vanilin ve kabartma tozunu katıyoruz ve mikseri hızlıya getiriyoruz. güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kabımıza hamurumuzu dökerek önceden 170 dereceye ayarlanmış olan fırınımıza 35-40 dakikalığına sürüyoruz. ardından krem şantilerimizi hazırlayıp dolaba atıyoruz. kekimiz piştikten sonra üç ayrı kata ayırıyoruz. her katına önce krem şanti ve meyveleri üzerine keki kapatıyoruz, kekleri sütle güzelce ıslatıyoruz en üst katını şanti ile sıvadıktan sonra yanlarınıda düzeltiyoruz ve yuvarlak biçimde açtığımız şeker kamuru ile pastayı kaplıyoruz. en son olarak da üzerine şeker hamurları ile figürler yapıp  süslüyoruz.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder