MALZEMELER:
- 500 gr yağsız kıyma
- 2 orta boy soğan
- kekik
- 3 kaşık sıvı yağ
- nane
- bayat ekmek kırığı
- karabiber
- kimyon
- kaşar
YAPILIŞI:
Kaşar hariç tüm malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz. baharatlarını iyice yiyen harcımızı köçük küçük kopararak misket şekli veriyoruz. hazırlamış olduğumuz köftelerimizi bol yağda ve yüksek ateşte sürekli çevirerek kızartıyoruz. kızardıktan sonra yağlanmış tepsimize köftelerimizi diziyoruz. köçük parçalar halinde kaşarlar keserek köftelerimizin üzerlerine paylaştırıyoruz. 200 dereceye ayarladığımız fırınımıza tepsimizi sürüyoruz. kaşarları eridikten sonra tepsimizi çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz. ben servisi patates püresi ve soslu makarna ile yapmayı tercih ettim. damak tadınıza göre tercih seçeneklerini değiştirebilirsiniz. afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder