19 Nisan 2012 Perşembe

MANTI

Hamur açmayı bilen herkes için çok kolay bir tarif ama sevgi kadar sabırda lezzetlendirir yemeğimizi. sabırla katlanan hamurlarla gelen mutluluk mantı... işte tarifi;




MALZEMELER:

1 bardak su
aldığı kadar un (takriben 2 buçuk bardak kadar)
2 çay kaşığı tuz
300 gr yağsız kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çimdik kekik


YAPILIŞI:

geniş bir kabın içerisine un, tuz ve suyu koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz sonra içerisine tuzu da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. bir süre hamurumuzu dinlendirdikten sonra top şeklinde hamurlarımızı dörde bölüyoruz her bir topu geniş bir şekilde açıyoruz. soğanımızı rendeleyip kıymanın içerisine katıyoruz sonrasında ise baharatlarımızı ve tuz katıp yoğuruyoruz. hamurlarımızdan bir top alıp merdaneyle incecik açıyoruz bıçakla kare kare kesip içlerine birer pınçık kıymalı harçlet koyuyoruz sonra kıvırrarak bir gazete üzerine serpiştiriyoruz. mantılarımız kuruduktan sonra soda kaynatıyoruz. üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder