7 Nisan 2012 Cumartesi

KÜMBET PASTA

Bu zamana kadar yaptığım pastalar içerisinde çevremden en çok dikkat çeken pastam buydu görüntüsü itibari ile arkadaş arasında adı "beyin pastası " kaldı (: tadı gerçekten çok hafif ve aklınıza gelebilecek en pratik afilli pasta (:




MALZEMELER:


  • 2 paket dankek çilekli rulo kek
  • 1litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket dr. oetker böğürtlenli sos


YAPILIŞI:

kekleri 1 er santim kalınlığında doğrayıp, yuvarlak geniş, içi streç film ile sarılmış kabın içerisine diziyoruz. süt, şeker, hindistan cevizi ve vanilini orta derecedeki ateşte hafif lapalaşıncaya kadar hiç durmadan karıştırıyoruz.(içerisinde hindistan cevizi olduğu için çok çabuk dibi tutuyor yanık kokmaması için tahta kaşıkla hızlı ve durmadan karıştırılması gerekiyor) sonra kaba dizdiğimiz keklerin içerisine karışımımızı koyup 1 gün dinlendiriyoruz. ertesi gün derin kabımızı ters çevirip üzerindeki streçi çıkarıyoruz. ben daha hoş görünmesi ve aroma vermesi için üzerine böğürtlenli sos sürdüm dilerseniz sade olarak da servis edebilirsiniz. artık pastamız ikrama hazır (:

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder