MALZEMELER:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2,5 su bardağı ince bulgur
- 2 kaşık domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 5 bardak kaynamış su
- nane kekik
- tuz
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 orta boy soğan
YAPILIŞI:
1bardak mercimeği 5 bardak su ile eriyene kadar orta derecedeki ateşte kaynatıyoruz. eridikten sonra altını kapatıp içerisine bulgurumuzu ekleyip krıştırıyor ve kapağını kapatarak şişmesini bekliyoruz. ayrı bir tavada rendelediğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile kavurup ardından salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. iyice kavrulduktan sonra şişmeye bıraktığımız mercimek ve bulgur karışımımızın içerisine salçalı harcımızı ekleyip soğumasını beklemeden yoğuruyoruz. ellerimizle köfte şeklini verdiğimiz harcımızı tabağa dizerek servise hazır hale getiriyoruz. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder