MALZEMELER:
7 adet orta boyda patates
1 küçük boy garnitür konservesi
1 demet dere oto
1 çay kaşığı tuz
1bardak süt
2 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Patateslerimizi uzun süre kaynatıp sonra soyuyoruz. soğuduktan sonra elimizle iyice ezip püre kıvamına getiriyoruz. içerisine süt ve eritilmiş margarini ekliyoruz tuz da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz. dere otlarının saplarını ayıkladıktan sonra ince ince doğruyoruz. ve patatesin içerisine ekliyip yoğuruyoruz. en son olarakta garnitürleri yıkayıp içerisine koyuyoruz ama onları tahta kaşıkla karıştırıyoruz ki ezilmesinler. dileğinize göre servis tabağına koyuyoruz. ben üzerine zeytin yağıda döktüm biraz ama tercih sizin (:
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder