10 Nisan 2012 Salı

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER:



5 adet orta boy patates
2 buçuk su bardağı süt
100 gr margarin
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Patateslerimizi yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. kaynadıktan sonra soğuk suyun altına sokarak kabuklarını soyuyoruz. soyulmuş patatesleri ister rondo yardımı ile isterseniz de yoğurarak püre haline gelene kadar eziyoruz. daha sonra tavaya 100 gr margarin veya tereyağını eritip püremizi içine ekleyerek yavaş yavaş orta ateşte karıştırıyoruz.son olarak içerisine sütümüzü ekleyerek hızlıca karıştırmaya devam ediyoruzç cıvık hale gelen püremiz toparlanana kadar ateşte tutup sonrasında altını kapatıp serviz tabağımıza alıyoruz. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder