12 Nisan 2012 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

Uzun süredir yapmak istediğim bir tarifti. yanına aparatif soğan tabağı yaparak servis ettiğim arnavut ciğerini sizlerle paylaşmak istiyorum.




MALZEMELER:

500 gram dana ciğeri
1 bardak elenmiş un
2 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kimyon


YAPILIŞI:

Ciğerlerimizi kuş başı olarak çok küçük olmamak şartıyla doğruyoruz. ardından makarna süzgeçinin içerisine atarak bir süre soğuk su ile yıkıyoruz ve kanlarının iyice süzülmesini bekliyoruz. suyu tamamen süzülen ciğerlerimizin üzerine bir su bardağı un ekleyerek elimizle yoğuruyoruz. kekik, pul biber, kimyon ve tuzumuzu da ekledikten sonra tavamızın altını yüksek ateşe ayarlayıp yağımızın kızmasını bekliyoruz. kızan yağın içerisine sotelediğimiz ciğerlerimizi atıp kızartıyoruz. yanına yapacağımız soğanları ise boydan ince ince doğruyoruz pul biber ve nane ellediğimiz soğanların izerine yarım limon sıkıyoruz. (limon hem soğanın acısını alıyor hemde miğdenizi rahatsız etmesini engelliyor.) afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder