7 Nisan 2012 Cumartesi

ÇİLEK PASTA



Yaptığı pastalarda tadı kadar görünüşünede önem verenler için ; hem lezzetli hem de koccaman bir çilek görünümündeki bu pasta tam size ve sevdiklerinize göre (:








MALZEMELER:

Pandispanyası için:


  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı karnar su
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilin


kreması için:


  • 2 paket kremşanti
  • paketine göre süt


Süslemesi için:


  • 1 paket kivili jöle
  • 1 paket çilekli jöle
  • 300 gr çilek 1 adet muz
  • bir avuç damla çikolata



YAPILIŞI:

Yumurtaları mikser yardımıyla çırptıktan sonra şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. un, yağ ve su eklendikten sonra önce vanilin son olarakta kabartma tozunu ekleyerek içerisinde hiç pıhtı ve un topağı kalmayacak şekilde önce düşük sonra yüksek seviyede çırpıyoruz. kalp şeklinde yağlanmış kabımıza hafif cıvık olan hamurumuzu döküp, 180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. kremsantimizi süt ile çırptıktan sonra soğuması için dolaba atıyoruz. daha sonra jölelerimizi arkasında yazan miktarda kaynamış su ile karıştırıp, pastamızın boyutunda kestiğimiz folyonun üzerine döküyoruz. yeşil olanı ise pastamızın yarısı boyutundaki folyoya döküp bir kaç saat donmaya bırakıyoruz. pastamız piştikten sonra biraz soğumaya bırakıp ortadan ip çekerek ikiye ayırıyoruz. arasına kremşanti sürüp çilekleri küp küp doğrayıp döşüyoruz. üstünede dilimlediğimiz muzlarımızı dizip kekin diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. kekin tüm çehresini ve üstünü şantiledikten sonra kırmızı jöleli folyoyu pastamızın üzerine deviriyoruz, sonra üstünü sap şeklinde kesip yeşil olanı oraya deviriyoruz. fazlalıkları alıp damla çikolatalarla çekirdek şekli veriyoruz. bir kaç saat buzdolabında durması gerekecek sonraaa...

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN... (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder