10 Nisan 2012 Salı

FIRINDA MARİNE EDİLMİŞ TAVUK

Tavuklarınızın yumuşacık olması ve kızartırken çok koku yapmasını önlemek için sizlere süper bir tarifim var ...

MALZEMELER:




  • 2 parça büyük tavuk göğsü
  • 1 buçuk bardak süt
  • kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • pul biber
  • nane
  • 3 büyük patates


YAPILIŞI:

Tavuklarımızı yatay tutarak ortadan fileto haline gelecek şekilde kesiyoruz. mümkinse bir parçayı üçe ayıracak şekilde kesin. geniş bir kabın içerisine kesmiş olduğumuz filetoları yatırıp üzerine bir buçuk bardak süt koyuyoruz. baharatlarını ekledikten sonra iyice karıştırıp bir süre bekletiyoruz. bekletirkende patateslerimizin kabuklarını soyarak elma dilim şeklinde kesiyoruz. fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.daha sonra hazırlamış olduğumuz tavuklarımızı sütü ile birlikte fırın poşetine koyup patateslerimizi ekliyoruz. fırına verdikten sonra 30 dk içerisinde tavuğumuz hazır. ben pilav ile servis ettim. tercih sizlerin (: afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder