19 Nisan 2012 Perşembe

JÖLELİ MEYVELİ PASTA




MALZEMELER:


  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket vanilin 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket dr. oerker tart jöle
  • 2 paket krem şanti
  • süt
  • 300 gr çilek
  • 1 adet muz


YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz sarardıktan sonra içerisine su, un yağ ve vanilini ekleyip çırpmayı sürdürüyoruz. son olarak kabartma tozunu ekliyoruz. içerisinde topaklanma kalmayacak şekle geldikten sonra yağlanmış kabın içerisine döküyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza atıyoruz. 35-40 dk sonra çıkarıyoruz. krem şantiyi önceden hazırlayıp dolaba koyuyoruz. keki çıkarıp soğuttuktan sonra ikiye ayırıyoruz kremşantiyi içerisine sürdükten sonra meyvelerimizi diziyoruz. ardından üzerini ve etrafınıda şantiledikten sonra kalan şantiyi sıkma kabına doldurup üzerine bezeler yapıyoruz. ortasına kesilmiş çilekleri diziyoruz ve meyve suyu ile kaynattığımız tart jöleyi çileklerin üzerine döküyoruz. bir kaç saat soğuttuktan sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder